Трећа редовна видео конференција у оквиру пројекта изградње нове топлане.

Трећа редовна видео конференција у  оквиру пројекта изградње нове топлане. 

Јуче је, са почетком у 11 часова, у просторијама нашег центра одржана трећа редовна видео конференција. Конференцији су присустовали представници локалне самоуправе Саша Василић и Вељко Бојовић, и представници извођача радова Конзорцијум Енерготехника Јужна Бачка из Новог Сада, док су консултанти присустовали састанку путем видео линка. Овај састанак је означио почетак изградње топлане. Поред чистијег ваздуха, уместо скупог увозног мазута грађани ће имати домаће еколошко гориво купљено на територији општина Пријепоље и Нова Варош, а вишеструки ефекти постројења које се данас гради огледају се и у отварању нових радних места.
 
Кренули смо 2016. године са малом котларницом на угаљ, заменили смо за пелет, а 2019. године отворили смо топлану на дрвну сечку снаге 1,8 мегавата која греје четири школе и амбуланту Дома здравља. Ту нам је велику помоћ пружила Влада РС, односно Канцеларија за управљање јавним улагањима која је потпуно финансирала тај пројекат. Данас смо на крају треће фазе где за систем даљинског грејања правимо Градску топлану која ће грађанима омогућити квалитетно 24-часовно грејање, рекао је Василић.
Завршетак радова је октобар 2021. године, а од 2022. године Прибој ће добити топлану на коришћење коју ће моћи да користе и индивидуални корисници. Међународни тендери су завршени и када је реч о топловоду код станице чија ће замена и реконструкција подстаница бити завршена у октобру наредне године - изјавио је Дејан Владичић, руководилац пројекта изградње. 
Извор - pribojski.rs