Састанак представника локалне самоуправе и представника НВО у оквиру пројекта “Одрживи развој за све”

     У Регионалном иновационом стартап центру Прибој, у среду 4. новембра, одржан је састанак представника локалне самоуправе и представника 3 невладине организације - Београдске отворене школе, Београдског фонда за политичку изузетност и Удружења грађана Примус. Тема састанка била је израда плана развоја јединица локалне самоуправе, које су све локалне самоуправе дужне да донесу према Закону о планском систему Републике Србије.


     Закључак састанка је да је од пресудне важности постојање политичике воље у Прибоју да се овај процес отпочне, и најављена су поновна окупљања представника општине и преставника цивилног сектора.


     Састанак је одржан у оквиру пројекта "Одрживи развој за све" који подржавају владе Швајцарске и Немачке, а имплементира ГИЗ. Партнери на пројекту су БОШ, БФПИ, ЦЕВЕС, Дивац фондација, ФЦД и ТОЦ. Пројекат "Одрживи развој за све" подразумева успостављање платформе за општедруштвени дијалог међу најзначајнијим недржавним актерима у Србији о усклађивању развојних пријеритета Србије са циљевима садржаним у Агенди 2030.