Локална дебата o развојним потенцијалима Прибоја

 

     Локална дебата на тему развоја Прибоја биће одржана 20. октобра у просторијама Регионалног иновационог стартап центра, са почетком у 10. часова, и окупиће најважније актере друштвеног, политичког и привредног живота нашег града. Дебату организују Београдски фонд за политичку изузезност (bfpe) уз сарадњу са Немачким друштвом за међународну сарадњу (GIZ), а у партнерству са УГ ПРИМУС, локалним Удружењем грађана. 

 

     Ова дебата је друга у низу од осам дебата, које се организују у градовима широм Србије, на тему развоја у сарадњи са организацијама цивилног друштва. Ова дебата има за циљ подстицање дијалога о потенцијалима развоја у локалним срединама, препознавање локалних специфичности и изазова, као и значаја и улоге своје заједнице у развоју како сопственог града, тако и целе земље.

 

     Дебату ће у целости модерирати госпођа Рушка Дабић, психолошкиња. У првом делу дебате, на тему развоја и развојних потенцијала, говориће господин Лазар Рвовић, председник општине Прибој. Госпођа Соња Лихт, председница Београдског фонда за политичку изузетност, упознаће учеснике са целокупним пројектом. Учеснцима ће се обратити и директорка GIZ-a у Србији, госпођа Даниела Функе. Тема другог дела дебате биће институције и појединци који представљају кључне актере развоја града, а уводну реч даће господин Крсто Јањушевић. Трећи део дебате биће посвећен грађанима, значају њиховог укључивања у дијалог о локалном развоју, као и њиховој улози у јачању развојних капацитета, уз уводну реч господина Горана Рековића. 

 

     У прилогу ћете наћи агенду дебате.